Oranje tipjes (28april 2013)

Vanmorgen (28 april 2013) heel vroeg opgestaan, het zonnetje was nog geeneens op ;-) Maar ik had er zin in dus kostte me geen moeite om er om 06.00 uur uit te gaan. eerst maar even bijkomen, goed wakker worden, beker  yoghurt met cruesli naar binnen werken, wassen, aankleden en op pad. De planning was om weer naar het Alblasserbos te gaan in Papendrecht voor de oranje tipjes.
Het was nog behoorlijk vochtig op de grond dus binnen now time waren de schoenen en de sokken doorweekt.

Gelukkig na een rondje te hebben gelopen langs de waterkant zagen we een geaderd witje op het midden van een pad aan een bloemetje hangen. Mooi dit wordt dus de eerste macro ;-) Even wennen weer, maar wel weer heerlijk om te doen.Inmiddels kwam het zonnetje ook lekker door, en liep er nog iemand met haar camera op pad voor de oranje tipjes....Zij had het geluk er 1 gevonden te hebben en was zo vriendelijk dit met ons te delen. Yeahhhhhhhh eindelijk het tipje, en wat is ie leuk ;-) Wat ik begreep is dit het vrouwtje want de oranje bolletjes op het uiteinde van de vleugels (aan de binnenkant) ontbrak. Ach wat maakt het uit, een mannetje of een vrouwtje, een oranje tip is een oranje tip nietwaar ;-)


Heerlijk om zo op het, nog steeds natte, gras lekker bezig te zijn met die foto genieke vlindertje, na de close up en het kiekeboe besloot het tipje eens lekker omhoog te klimmen. Yeahhhhh altijd leuk zolang hij nog maar niet wegvliegt, dat levert altijd weer wat leuke fotootjes op.
Deze serie lijkt dan ook wel op elkaar, maar als je goed kijkt zie je hem of haar eigenlijk moet ik zeggen ;- omhoog klimmen.


Na echt heel uitgebreid van deze prachtige vlinder te hebben genoten, hebben we "haar" maar met rust gelaten zodat ze verder kon opwarmen en lekker uit kon vliegen. We hebben nog even een rondje gelopen op zoek naar een mannelijke tip ;-) maar helaas niet gevonden, komen vast nog wel in de komende week of de week daarop dus ga er vast nog wel een keer naar toe. Hopelijk kan ik dan weer van deze topfoto's maken, ik heb vandaag in ieder geval genoten.


1 opmerking:

  1. Deze heb ik natuurlijk al gezien, maar blijft super om naar te kijken.
    Wat is de natuur toch mooi!!
    En zo geweldig, dat er mensen zoals jij zijn, om dit zo mooi vast te kunnen en willen leggen op mooie foto's zoals deze...

    BeantwoordenVerwijderen