IJsvogel (juli 2013)

Ja ja hier dan eindelijk het blog over mijn eerste ontmoeting met de ijsvogel. Wat een super gaaf vogeltje is dit zeg. De IJsvogel stond al heel lang op mijn wensenlijstje, elke keer als ik foto's van iemand zag op facebook zat ik te kwijlen, het werd zo langzamerhand een obsessie voor me om ook de ijsvogels op de foto te krijgen.
Heb er dan ook menigeen helemaal knettergek mee gemaakt ;-)

Uiteindelijk was het dan zover, op 25 juli ben ik samen met Raymond naar een hut geweest waar ze volgens de berichten vaak werden gespot. Vol goede moed gingen we 's morgens vroeg op pad, na 1 keer verkeerd te zijn gereden kwamen we dan eindelijk om half 7 aan, een half uur later dan we wilde maargoed, we hadden het gevonden ;-)
We waren niet de enige die vroeg waren, en leuk nieuws.....de ijsvogel had zich al even laten zien yeahhhhhh......snel spullen uitpakken en dan maar gaan zitten, wachten....wachten....wachten....en dan ineens...........Ja daar is ie.....camera's klikken volop en de adrenaline stroomt door mijn lijf.
 
Hij zat eigenlijk best ver weg, volgens de kenners die in de hut waren zat hij een paar dagen terug veel dichterbij. Mij maakte het niet uit, tuurlijk is het leuker dichterbij, maarja de eerste ontmoeting was een feit.
Zo plots als hij er ineens was, zo snel was hij ook weer verdwenen, ze scheren echt heel snel over het water, ik heb nu nog meer bewondering voor de foto's die gemaakt zijn tijdens de vlucht, wat man wat gaat dat snel.
 
Na een tijdje liet hij zich weer bewonderen, deze keer gelukkig iets dichterbij.
 

 
Bart die ook in de hut aanwezig was, was zo vriendelijk om zijn lens uit te lenen aan ons, een Canon 600mm was dat als ik me niet vergis. Tja en dan krijg je ineens hele andere foto's ;-)
Ik had dan ook nog eens het geluk dat hij een visje te pakken had, snel een paar foto's gemaakt en de lens weer terug geven want dat wil je zelf natuurlijk ook vastleggen.

 
Echt super blij ben ik met deze foto's, wat een ervaring zeg, als ik het zo zit te tikken beleef ik de dag weer helemaal opnieuw ;-)
Rond een uur of 3 zijn we een stukje verderop naar een andere plek gegaan omdat de ijsvogel zich eigenlijk niet echt meer liet zien. Hij vloog wel over maar nam niet de rust om even te poseren voor ons. Eenmaal aangekomen op de nieuwe plek zat hij daar al op ons te wachten, wat een geluk zeg, hmm dit was echter maar heel kort maar leverde wel een mooi plaatje op.Hierna besloten we maar richting huis te gaan, maar zeer zeker met de gedachte om er nog eens terug te keren.

Donderdag 01 augustus ben ik er nogmaals geweest, in de hoop dat hij zich nu wel van dichterbij liet fotograferen. Helaas liet hij zich deze keer nog minder vaak zien dan vorige week, hij vloog wel regelmatig over maar zitten homaar.... Heel even zat hij ineens heel dichtbij aan de zijkant, dus iedereen als een speer naar die kant om een poging te wagen hem te fotograferen. Eigenlijk een onmogelijke positie maarja je bent ineens heel lenig als je de kans krijgt ;-) Iedereen hing over elkaar heen om foto's te maken, geweldig...leuk dat iedereen elkaar ook een foto gunt ;-)
Tja en toen was het weer voorbij, en is het weer wachten op de volgende herkansing. Na een hele lange tijd zat hij ineens weer op de stok een stuk verderop.


Ik heb geprobeerd om hem vast te leggen terwijl hij aanstalte maakte om weg te vliegen, helaas is dit niet helemaal goed gelukt, maar het moment is super om te zien.


 
Ik ga er op zeker nog een keer naar toe, het werkt echt verslavend hahaha ik hoop toch echt een keer de ijsvogel vlak voor mijn neus te mogen fotograferen, obsessie is dus nog niet helemaal over ;-)
 
Ik heb ook nog een heleboel foto's kunnen maken van onder andere een fuut, aalscholver, zilverreiger en wat zwanen, misschien dat ik daar een apart blogje over maak, want daar zitten toch ook wel leuke foto's tussen, een aalscholver met een veelste grote vis is ook niet alledaags ;-)
 
 

12 opmerkingen:

 1. Hoi Nancy,

  kwam via de facebook-groep op je blog terecht. Wat een prachtige serie heb je kunnen maken zeg. Ben ook regelmatig in die hut en weet dus hoe het voelt om dit prachtige, haast tropische, vogeltje voor je lens te krijgen.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's! Ik zit helemaal mee te genieten hier!
  En wat een prachtig diettje, ik kan me je obsessie heel goed voorstellen ;-)

  X Shir

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi Nancy, ik kan me voorstellen dat je er blij mee bent: terecht! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtige serie geworden Nance!!! erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, Nancy, wat super is dit. Ja, die zou ik ook best eens willen zien. Ik kan me voorstellen dat je hebt genoten. Prachtige serie, vooral die met het visje zijn geweldig. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig Nancy, je hebt echt sùper foto`s gemaakt.
  Ik ben daar vorig jaar 2x geweest maar heb alleen een paar foto`s van de IJsvogel als een stipje in de foto, stokken staan vast dichterbij nu.
  Zo`n kans om die 600mm (volgens mij ook nog met converter) te mogen gebruiken is ook wel erg leuk.
  Ik heb genoten van deze foto`s,

  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's zijn het allemaal.
  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig Nancy, super mooie foto's.
  Heerlijk om dat voor je lens te hebben.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Nancy,
  ik denk dat ik weet welke hut dat was en daar bleef ie
  bij mij dus met z'n rug naar me toe zitten. Jij hebt werkelijk
  een prachtige serie neergezet en ook nog met prooi in de snavel ook.
  Prachtig kleuren, mooi helder en echt een geweldige mooie serie.
  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Nancy,
  Prachtige serie, vorig jaar had ik zelf zo'n serie vanuit die hut, alleen niet zo mooi want toen bleef ie ver weg. Dit is werkelijk schitterend, en ik hoop daar nog eens te komen. Je hebt hem er heel mooi op staan, superscherp en lekker dichtbij, en zelfs met vis!
  groetjes Ghtia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige foto's! Beetje jaloers.... ;)

  BeantwoordenVerwijderen