Vlinders (aug. 2013)

Ik loop ontzettend achter met blogs maken van mijn foto tripjes, op de 1 of andere manier komt het er gewoon niet van om ze te maken. Nu ben ik er toch maar eens voor gaan zitten, heb ook weer bij iedereen gereageerd dus ben weer lekker bij ;-)


Op 10 augustus kwam het geniale idee op om eens naar de Sint Pietersberg te gaan voor de koninginnepage, deze was hier veel gespot en dus DE plek om ze te bewonderen. Okee, redelijk vroeg het bedje uit om aan de, toch wel lange, autorit te beginnen. Eenmaal op de plaats van bestemming begon het direct goed, we mochten de auto niet daar neer zetten waar we stonden, dus okee stukje terug gereden, via een wandelpad konden we dan zo naar boven lopen, geen probleem dus......ja foutje dat was even een verkeerde inschatting ;-) Ja je kon naar boven lopen, maar mijn God wat een klim omhoog zeg pffff het was die dag ook nog eens erg warm en om dan ook nog eens met volle bepakking en statief naar boven klimmen was niet echt een pretje.


Eenmaal boven moesten we nog een stukje door een bos, lekker in de schaduw dus dat was wel lekker. Tja en dan sta je ineens in een veld vol met fladderaars ;-) bruine zandoogjes, oranje zandoogjes, koolwitjes, luzerne vlinders alles vloog door elkaar heen.bruin zandoogje


oranje zandoogje


groot koolwitje
 

Van 2 andere fotografen kregen we de tip dat een stukje verderop het wemelde van de spaanse vlaggen en koninginnepages, en aangezien ik dit laatste soort echt heel mooi vind en we daar eigenlijk voor kwamen gingen we dus op zoek naar de koninginnepage.
Lopen, zoeken, kijken, vragen, nog een stukje verder lopen....nog steeds niets gevonden, volgens de berichten zit hij op de berg, okee weer een flink stuk verder lopen en klimmen, eenmaal boven wat vinden we................. geen ene vlinder, echt niks te bekennen, sjonge jonge daar heel die 2e klim voor gemaakt ? Op ons gemakkie weer naar beneden, wat toch duidelijk een stuk makkelijker gaat ;-)

Hmmm misschien kunnen we hier eens kijken waar dit pad toe leidt...?? Ja hoor einde van het pad. zo'n 3km verder inmiddels, zagen we eindelijk wat vlinderstruiken en wat fotografen en.......een parkeerplaats hahaha niet te geloven, hadden hier dus gewoon met de auto via een andere route kunnen komen ;-) De fotografen die daar stonden riepen ons dat de spaanse vlag daar zat dus snel erop af.


spaanse vlag


spaanse vlag


spaanse vlag

 
Ook de koninginnepage was er, alleen ging deze niet even rustig op een tak of bloem zitten, had er duidelijk geen zin in om op de foto te gaan, helaas......
Rondom de parkeerplek nog wel kans gezien om de oranje luzerne vlinder te fotograferen, rare naam eigenlijk voor een vlinder die geel is, maarja het zal wel ;-)
 
oranje luzernevlinder
 
Eigenlijk was ik er wel klaar mee, ik was moe en had me verschrikkelijk verstapt in een kuil die ik natuurlijk weer niet zag, en kreeg hier steeds meer last van, al strompelend naar een plekje om even te gaan zitten viel mijn oog op een stel parende zweefvliegen, was dat even een leuk kadootje zeg ;-)parende zweefvliegen
 

Uiteindelijk hebben we lekker een taxi genomen naar de plek waar de auto stond, dit was maar 15minuten verderop, met de auto dan over de autoweg, ik vrees dat als we hadden moeten gaan lopen we er  zomaar 2uur over gedaan hadden, heuveltje op, heuveltje af ;-)
Al met al toch een geslaagde lange dag (van 08.00uur tot 22.30uur uit en thuis), gelukkig kon ik de dag erna lekker uitrusten en was mijn blessure ook de volgende dag weer weggetrokken ;-)

Iedereen bedankt voor de reactie's op mijn vorige blog over de ijsvogel, leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die de ijsvogel graag voor zijn lens heeft ;-)

 

8 opmerkingen:

 1. Hoi Nancy,

  ook wij waren daar op die St. Pietersberg voor de koninginnenpage en waren ook aan het klimmen en dalen pffff..... was ook superwarm. Het roosje wat je op mijn blog zag heb ik daar in dat dal gefotografeerd :-)
  Wij hebben de page helaas niet gespot.

  Jij laat wel een prachtig blog zien met een keur aan geweldige vlinders. Supermooi van kleur en heel scherp. Die Spaanse vlag kende ik helemaal niet en wat ik hier bij jou zie dan is eht een prachtige vlinder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Helma, ja het is een heel mooi gebied maar wat een klim he afentoe pffff ging echt niet van harte ;-) Van de spaanse vlag had ik ook nog nooit gehoord hoor, maar toen ik hem zag was ik ook wel verkocht, vooral als hij "open" is, is ie erg mooi van kleur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's van alle vlinders Nancy, de Spaanse vlag is wel heel bijzonder.
  Nog nooit voor de lens gehad, jammer genoeg ;-(((
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, Nancy, zal je toch nog een keer terug moeten ....... De Spaanse vlag vind ik wel érg mooi. Nooit gezien, zelfs nooit van gehoord. Prachtige foto's. Foto 5 vind ik een juweeltje. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een leuk verslag geschreven van deze dag. En niet te vergeten een serie prachtige foto's. Jammer dat je de koninginnenpage niet hebt kunnen fotograferen, maar zo blijft er nog iets te wensen over.

  De spaanse vlag is een prachtige vlinder, maar de mooiste foto vind ik die van de oranje luzernevlinder.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi vlinderplekje daar, wat een mooie vlinder die Spaanse vlag. Jammer van de koninginnepage, maar je hebt gelukkig de andere vlinders er heel mooi op kunnen zetten, vooral die oranje luzernevlinder, echt een juweeltje.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Nancy,

  Dat zelfde tocht)je) en de klim maakte ik in juli, wat een eind hé. Ik vond het ook wel erg vermoeiend met al die spullen. Heel jammer dat je de Koninginnepage niet hebt gezien maar wat je wel hebt gezien en gefotografeerd is ook de moeite waard. De Spaanse vlag is cool, mooie dagactieve nachtvlinder die ik wel ken uit Tsjechië maar nooit in Nederland zag. De Oranje Luzernevlinder heb je er fraai op staan.

  Achterlopen met blogs en reageren, daar hebben we geloof ik ook allemaal last van. Maakt niets uit, als je maar lol hebt in het buiten zijn en geniet van wat je ziet.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Nancy,

  gaat alles goed aan deze kant van het scherm??
  ik vind het zo rustig hier.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen