SchiedamVorige week eens een rondje dichtbij huis gedaan, ben mijn eigen stad eens ingedoken om te kijken of ik wat mooie foto's kon maken. Het was een mooie dag, dus daar kon het niet aan liggen.
Heb een hoop panorama's gemaakt, Schiedam is eigenlijk best mooi als je het zo terug ziet op de foto ;-)

Heb er niet zoveel over te vertellen, dus het is een blog met voornamelijk foto's.


haven in Schiedam met het Jenevermuseum
 
brug bij de Korenbeurs

korenbeurs


stadhuis van Schiedam

1 van de vele molens die Schiedam heeft

zakkendragershuisje

korenbeurs

haven in Schiedam
lekker doorgetrokken, ik hou ervan....gelukkig is dit voor iedereen persoonlijk
Bovenstaande foto's zijn allemaal in het centrum gemaakt, toen ik weer onderweg naar huis was zag ik echter beneden aan de dijk wat leuks, eens even kijken of ik daar dichterbij kon komen ;-)
Het was mijn geluksdag, want het lukte en was nog open ook ;-) Het is een Rooms Katholieke begraafplaats welke niet meer in gebruik is sinds 1972. Deze begraafplaats is in 2001 gekocht door de Roemeens Orthodoxe Kerk.Uiteraard moest hier ook een panorama van gemaakt worden ;-)

Tot zover weer Schiedam, volgende blog zal wel weer een kasteel worden, want daar heb ik nog genoeg van liggen ;-)

9 opmerkingen:

 1. Allemaal HDR, Nancy? Ze zijn prachtig geworden. Ik kan me voorstellen dat je keuze op Schiedam gevallen is. Wat is daar veel moois te fotograferen. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Joke alles HDR, gek eigenlijk dat je je eigen stad altijd overslaat maar zoals nu blijkt best de moeite waard kan zijn ;-)

   Verwijderen
 2. Geweldig Nancy om Schiedam eens op deze manier te zien,gek eigenlijk ik woon er ook vlakbij maar komt er heel weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms zit al het moois recht onder je neus, maar kijk je er over heen. Leuk idee om eens op pad te gaan in je eigen stad. Persoonlijk hou ik niet van HDR, maar toch heb je een mooie serie neergezet.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie HDR serie, je hebt het heel subtiel gedaan. Ik zie wel eens HDR foto's waar het wat overdreven is, maar dit vind ik wel mooi. Mooie fotogenieke stad, veel doet me aan Leiden denken, waar ik toch ook eens een keertje een dagje zou moeten fotograferen, maar stadsfotografie is toch een heel andere kant van fotografie dan natuurfotografie,. jij doet het in ieder geval heel goed.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Nancy, prachtig stadsbericht, mooie foto's, Je laat ons op deze manier de stad Schiedam goed verkennen.Ben er wel al geweest maar ziet alles nu op een hele andere manier. De molens ben ik eens gaan fotograferen, helaas ben ik die kwijt geraakt, dus moet toch eens terug gaan, de moeite waard zo te zien.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. A really beautiful series of photos!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Nancy, mooie foto's! Ik woon in Schiedam en ben op zoek naar een mooie foto voor in de hal van ons appartementengebouw. Heb jij toevallig ook foto's vd Nieuwe Havn gemaakt eo molen Walvisch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo anoniem, ja toevallig heb ik een foto van molen de walvisch op mijn webiste staan, misschien dat je het leuk vind om daar eens een kijkje te nemen ?
   www.dazzlingphotos.nl

   Verwijderen