foto jaaroverzicht van 2013

 
Overzicht van 2013
 
 


Tja een overzicht van 2013 met van elke maand 1 foto, dat viel nog niet mee zeg ;-) Toch heb ik uiteindelijk een selectie kunnen maken, en als ik het dan zo terug kijk heb ik eigenlijk best een hoop leuke foto momenten gehad en een hoop van mijn wensen lijstje af kunnen strepen.

Zo was daar uiteraard de ijsvogel, waar ik echt hele volkstammen mee gek heb gekregen door mijn gezeur en gestamel hierover, de uitsluipende libellen wat ik zo graag wilde zien en eindelijk heb mogen meemaken, steenuiltjes bij Hans Menop werkelijk een super ervaring, eindelijk mijn rood met witte paddenstoel......ach kijk eigenlijk zelf maar, ik heb in ieder geval genoten van elk fotomoment en de leuke mensen die ik dit jaar heb mogen ontmoeten die dezelfde passie hebben.

Januari

De ransuil, het was even zoeken maar groot was het plezier toen we hem zagen zitten in een hoge dennenboom midden in een woonwijk, het was die dag echt heel erg koud dus snel een paar foto's maken en weer de warme auto in. Grappig was dat deze ransuil alles in de gaten hield, als je even naar opzij liep of dichterbij de boom kwam dan volgde hij je met zijn ogen maar bleef lekker veilig op zijn plekkie zitten.

Februari


Ook weer lekker warm vanuit de mobiele schuilhut deze buizerd mogen fotograferen, het was voor mij de eerste keer dat ik een buizerd van redelijk dichtbij kon vastleggen, deze buizerd vond het allemaal wel best en vloog afentoe naar een andere locatie waar hij zich ook prima liet bewonderen en uitgebreid liet fotograferen.

Maart


Flamingo's in Nederland.... ? Mijn eerste reactie was, dat kan helemaal niet toch....ja in de dierentuin maar in de vrije natuur...??? Nog nooit van gehoord dus dat wilde ik weleens met eigen ogen bekijken ;-) En ja hoor daar stonden ze, geweldig om te zien, echt mooie kleuren hebben ze.

April


Rondjes rijden met de auto in de polder, op zoek naar het moment dat er een grutto op een paaltje gaat zitten, en ja hoor....eindelijk landde er 1 op een paaltje en deze voelde zich zo op zijn gemak dat hij of zij zich ook nog eens uitgebreid ging zitten poetsen.....klikken maar.....;-)

Mei


Het uitsluipen van een libel, al wel heel veel foto's van gezien maar  nog nooit in het eggie mogen meemaken, eindelijk was het dan zover.....wat een gaaf proces zeg, het duurt ff maar was zeer zeker elke minuut waard. Heel apart hoe de natuur werkt allemaal.

Juni


Steenuiltjes mogen fotograferen bij Hans Menop, ook al zo'n super ervaring, het vergt wat geduld maar als ze dan eenmaal uit de nestkast komen dan giert de adrenaline werkelijk door je lijf, heb er ook een leuke serie van kunnen maken.

Juli


En daar is ie dan.....eindelijk !!!!! de ijsvogel zo blij als een kind was ik dat ik deze super mooie vogel eindelijk heb mogen vast leggen, vele foto's volgden dan ook op Facebook, en ik moet zeggen, deze vogel verveelt me nooit, wat een mooie kleuren en een gave uitdaging om hem te fotograferen zeg ;-)

Augustus


Op een wat regenachtige dag hoorden we dat er jonge lepelaars waren gespot hier redelijk dicht in de buurt, tja daar zaten ze dan, niet meer zo jong als we hadden gehoopt maar wel erg leuk om te zien.

September


Panorama van de skyline van Rotterdam, 1 van mijn mooiste panorama's als zeg ik het zelf, toen ik deze foto op Facebook plaatste kreeg ik ook gelijk een verzoek of deze te koop was......Deze hangt dus inmiddels bij iemand aan de muur en daar ben ik eigenlijk best trots op.

Oktober

 
Oktober, de maand van de paddenstoelen, superblij was ik dan ook toen ik eindelijk de vliegenzwam kon fotograferen. Klinkt stom natuurlijk maar ik kon deze alleen van de foto's van anderen en had deze zelf nog nooit gezien. Ik vind het DE paddenstoel onder de paddenstoelen. Waar ik ook achter kwam maar nooit bij stil had gestaan was dat er eigenlijk best heel veel verschillende paddenstoel soorten bestaan.
 
November
 
 
Tja hoe kan het ook anders, de Sperweruil. De meest gefotografeerde uil van 2013 en dus zeer zeker niet echt uniek, hoewel het feit dat hij voor de 4e keer in 100jaar in Nederland gezien is toch nog redelijk apart. In ieder geval leuk om mee te maken dat je met 100en fotografen voor een boom staat waar een uil inzit zonder dat er ruzie onderling is, geweldig om mee te mogen maken.

December


Tja niet echt een verrassing....een kasteel ;-) Dit is kasteel Middachten, in een dorpje/stadje vlakbij Arnhem. het is inmiddels geen geheim meer dat ik gek ben op kastelen, heb er inmiddels een flink aantal mogen fotograferen en elk kasteel heeft wel zijn eigen charme.Dit was dan mijn overzicht van het jaar 2013, ik heb genoten bij elke foto die ik gemaakt heb dit jaar, de ene keer onder betere omstandigheden dan de andere maar daarom zeker niet minder de moeite waard geweest. Voor 2014 zou ik graag nog eens naar de ADW gaan om een vos te fotograferen in de sneeuw, ook staan de velduilen nog hoog op mijn verlanglijstje, en ja zeehondjes zijn toch ook wel erg leuk, en kiekendieven en en en ....ach eigenlijk nog teveel om op te noemen, dus op naar een fototastisch 2014.

9 opmerkingen:

 1. Wat een ongelooflijk fantastische momenten en foto's, Nancy. Ik heb van het begin tot het eind genoten. En je panorama? Ik kan heel goed begrijpen dat iemand die gekocht heeft, hoor. Zo mooi! Fijne jaarwisseling. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Nancy,
  your pictures are really great and you all well done, I do not know what should be the best .. :-) super designs with fantastic colors. Moreover, many great ideas and photo opportunities
  You and your family a happy new year 2014
  regards Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie serie foto's, het is genieten van de eerste tot en met de laatste. Heb jouw blog meteen even bij mijn favorieten geplaatst. Ben benieuwd wat je in 2014 voor ons in petto hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige serie vogelplaatjes waar je mee begint. Jaloers! Maar je pano-Rotterdam springt er echt uit voor mij. Gaaf! Je kastelen vind ik ook altijd leuk om te zien. Een vast terugkerend thema, moet ik ook nog eens naar op zoek.
  Lekker doorgaan zo in 2014!
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Nancy,
  Leuk dat je ook nog een jaaroverzicht hebt gemaakt, een prachtige serie, de ijsvogel heb je wel heel erg mooi, gaaf hoor. Maar de ransuil, steenuil en sperweruil zijn ook top. Een heerlijke serie, ik denk dat jij ook met een grote glimlach terugkijkt op fotojaar 2013, wie weet wat 2014 ons nog gaat brengen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeminee Nancy,
  over mooie momenten gesproken. Wat een fantastische platen staan hier!
  Ik kende er natuurlijk al wat van maar als ik dit zo bij elkaar zie dan is dat
  werkelijk fantastisch. Ik wens je in het nieuwe jaar ook veel van
  deze geweldige mooie (natuur) momenten toe en alle geluk en gezondheid.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook jij hebt vele mooie momenten gehad in 2013. Het is een prachtig overzicht geworden. Leuk om te zien dat jij, net als ik, een foto van de flamingo's bij maart hebt gekozen. Wel onder heel andere omstandigheden.

  Hopelijk komen al je fotowensen voor 2014 uit!

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Nancy,
  Wat een prachtige momenten en foto's heb je gehad in 2013, dat is genieten. Hopen dat 2014 ook een mooi jaar word. En wie weet gaan we nog eens een dagje op pad.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig overzicht Nancy, je hebt veel mooi's voor de lens gehad.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen