kasteel Stapelen in Boxtel

Kasteel Stapelen, ik vind het zo'n grappig kasteeltje dat ik er een apart blogje van maak in plaats van een combi met een ander kasteel.
Het heeft iets sprookjes achtig vind ik eigenlijk zelf ;-)

kasteel Stapelen


kasteel Stapelen vanaf een andere hoek

de toegangspoort tot de binnenplaats

achterkant van kasteel Stapelen


Het kasteel is ronde de 13e eeuw gebouwd, en heette voorheen de Stapelo, deze naam is in de loop van de tijd verbasterd naar Stapelen. Helaas kan je het kasteel niet bezoeken omdat dit sinds de 19e eeuw een klooster is geworden, wel kan je er goed omheen lopen en hem van alle kanten bewonderen, ook de binnenplaats is vrij toegankelijk en erg apart om te zien.

binnenplaats

binnenplaats aan de andere kant

gewoon een leuke hoek van de binnenplaats


Uiteraard kon ik het niet laten om er ook verschillende panorama foto's van te maken, dit kasteeltje vraagt er gewoon om ;-) Over de laatste panorama twijfel ik eigenlijk een beetje, doordat het kasteel in een hoek loopt vond ik het best moeilijk om het geheel aan elkaar te stitchen ;-)

Voor een beter resultaat van de panorama's is het aan te raden om deze in het groot te bekijken, gewoon even op klikken dus ;-)
9 opmerkingen:

 1. wat en prachtig kasteel en eveneens prachtige foto's!!!!! het lijkt inderdaad een sprookjeskasteel. heel mooi ook vind ik de weerspiegelingen!
  hartelijke groet en fijn weekend, Hilde
  http://stapjesonderweg.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is inderdaad een prachtig kasteeltje. En die heb je dan ook fraai vastgelegd, met mooie spiegelingen.
  Jammer dat de lucht wat licht is. Misschien nog eens teruggaan met een mooie blauwe lucht.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de lucht heb ik expres wat lichter gehouden rene, anders wordt het geheel zo donker ;-)

   Verwijderen
 3. Pracht foto's met ook prachtige kleuren Nancy.
  Mooi ook de weerspiegelingen in het water.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, die sehen ja wirklich wie richtige Märchenschlösser aus ... fantastisch.

  Liebe Grüße
  Waldameise

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn er eigenlijk nog een mooie kastelen en huizen in Nederland, Nancy. Prachtige serie heb je weer gemaakt. Ik kijk mijn ogen telkens uit als ik weer een nieuw kasteel bij je zie. Het leuke is dat ik door jouw serie de Lourdesgrot bij kasteel Stapelen op het spoor ben gekomen. Mijn man is nl. bezig al die grotten op een website (Lourdesgrotten.nl) te verzamelen met foto's en verhalen. Dus ook daarvoor bedankt. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje wel Joke voor je leuke reactie uiteraard en wat leuk dat ik je geholpen heb (onbewust) om de Lourdesgrot te vinden ;-)

   Verwijderen
 6. Inderdaad een leuke blog. Jammer dat hij al zo kort na plaatsen bijna niet meer bezocht wordt. Ook de commentaren zijn al ouder.
  Inmiddels zijn er plannen om de directe omgeving van het kasteel te verkopen aan een organisatie die het gebied en de direct omliggende gebieden toegankelijk wil maken voor publiek. Zodat men naast het kasteel ook de omgeving beter in beeld kan krijgen. Daarbij komen plannen om de asfald bestrating rond het kasteel te vervanegn door meer outentieke bestrating.
  Bij de voormalige school tegenover het kasteel zijn flink wat werkzaamheden verricht om de tuin / park er achter voor de bewoners toegankelijker te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje wel Anoniem, ja het is inderdaad jammer dat het zo snel stopt na het plaatsen, maarja het nieuwtje is er dan vanaf denk ik, zo werkt het waarschijnlijk gewoon ;-)
   De plannen klinken goed, ben benieuwd wanneer dat gerealiseerd gaat/kan worden, want het is echt een super gaaf kasteel ;-)

   Verwijderen