Sperweruil (01 december 2013)

De Sperweruil, wie heeft hem niet gezien, of wellicht over gelezen in de media. Ook op Facebook duikt de inmiddels beruchte Sperweruil geregeld op bij collega fotografen.
Gelukkig kon ik ook een zondag naar Zwolle afreizen om de uil met eigen ogen te bekijken en hopelijk net zulke mooie foto's maken als sommige die ik gezien had.

Nou en ik heb hem gezien hoor ;-), kon ook niet missen want je volgt gewoon de grote groep fotografen. Het leuke is dat de Sperweruil zich daar totaal niet aan stoort, hij kijkt zelfs geeneens op als er getoeterd wordt vanaf de weg die er vlak naast loopt.

.
 

Oh wauw, hij zit zelfs zo op zijn gemak met al die fotografen onder hem dat ie maar besluit om een poetsbeurt te gaan doen ;-)

 
Dan vliegt ie ineens op, wat zou hij gaan doen....een muis vangen misschien....?? Nee dat dan jammer genoeg weer niet, hij vliegt naar de overkant van de weg, waar hij op zijn gemak in een boom gaat zitten wachten tot alle fotografen zijn overgestoken om hem daar te bewonderen. Het is dan ook net of ie zit te lachen vind ik zelf op de onderstaande foto's. Je vraagt je toch af wat zo'n uil bij zichzelf denkt toch...??
 
lachende Sperweruil ?

beetje loens kijkt hij ook wel eigenlijk ;-)

Net als je bedenkt dat je eigenlijk allemaal dezelfde foto's aan het maken bent, komt er een mooi zonnetje door....tja dat geeft weer andere foto's dus klikken maar weer.....


no more pictures please................helaas voor hem de camera's klikken volop ;-)


En dan heeft ie er weer genoeg van, hij vliegt weer op naar een andere plek....en weer alle fotografen erachter aan hahahaha, het is echt een leuk gezicht om de hele horde fotografen met statieven en apparatuur te zien verkassen, de sfeer is dan ook wel heel gezellig, niemand die iemand anders ondersteboven loopt om maar de eerste te zijn, echt heel gemoedelijk, heb wel eens anders meegemaakt ;-)

 
Helaas is het mij niet gegund om hem met een muisje vast te leggen, op het moment dat ik er was was het duidelijk geen etenstijd voor hem. Aangezien er ook nog wat kasteeltjes op de planning stonden hielden we het na 2,5uur voor gezien. Later hoorde we dat hij die dag nog wel een muis had gepakt en heerlijk zat op te smullen, maar gelukkig (voor mij dan ) was dit toch heel moeilijk vast te leggen dus heb ik eigenlijk niets gemist ;-) Ik ben blij dat ik deze Sperweruil heb mogen fotograferen, het schijnt dat dit de 4e keer was dat hij in Nederland is gespot dus op zich best bijzonder...ik heb in ieder geval genoten, ik hoop jullie een beetje van mijn foto's hebben genoten.
 


PS  de kasteeltjes volgen weer in een volgend blogje want ik heb er nog zat ;-)
 
 

7 opmerkingen:

 1. ja leuk Nancy ook gezellig verhaaltje erbij xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je heb hem er prachtig op staan, zo in de bomen.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, echt heel mooi Nancy,
  ik denk dat iedereen wel zo'n beetje weet waar die Sperweruil zit want
  dat kon inderdaad niet missen.
  Je hebt hem prachtig geplaat.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van de Sperweruil Nancy, mooi om te zien zoals die daar zit.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er helaas niet geweest maar geniet wel van alle foto` s
  Je hebt de Uil er heel mooi opstaan Nancy, Complimenten
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, dit is toch een supermooie serie, zelfs zonder muisje had ik deze serie graag willen maken.
  Maar ik durfde de lange reis naar Zwolle met de trein niet aan, stel dat ie weg zou zijn......wat moet ik dan in Zwolle?
  Maar jij mag trots (en blij) zijn met deze foto's, vooral die waar het zonnetje erbij komt, dat heeft dan toch net ietsje meer.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank jullie allemaal voor de leuke reacties ;-)

  BeantwoordenVerwijderen