vossen

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer eens zover, ik was al een goed jaar niet langs de vossen geweest en vond het nu wel weer tijd worden daarvoor.
Ik had een beetje een stille hoop dat de jonge vosjes er zouden zijn rond deze tijd, dus hup 's morgens de wekker op vroeg ipv de uitslaapstand op je vrije dag ;-), broodjes gesmeerd, drinken mee....daar gaan we.

Ik was even vergeten hoe precies te moeten lopen dus heb een gedeelte langs het kanaal gelopen maar daarna weer het pad gekozen, lekker veilig, aangezien ik er een neus voor heb om te verdwalen. Onderweg was het stil, heel stil....geen mensen, oke dat is niet erg, maar ik zag ook geen hertje of vlindertje, helemaal niks......als de vosjes er nou maar zijn, praatte ik mezelf moed in, dan was de trip niet voor niks ;-)

Ah daar was het beruchte huisje, daar was het ook stil....ohjeee dat beloofd wat, na de camera te hebben uitgepakt en de instellingen gecheckt te hebben maar een rondje lopen dan....en nog 1, en nog 1...nog steeds stil....ik besluit om maar even rustig te gaan zitten bij de, immers ook al beruchte, ijsvogelplek. De twijfel slaat toe....ik zit toch wel goed...??

Ah beweging....ja hoor nog iemand die voor de vossen komt, gezellig.....hmmm spreekt gebrekkig Nederlands dus een gesprek zit er niet in, beetje jammer ;-( Niet lang daarna komt er nog een man die gelukkig wel Nederlands spreekt dus dat doodt de tijd een beetje. Deze man kwam echter voor de vogeltjes dus heb ik hem op een gegeven moment maar met rust gelaten en ben weer terug gegaan naar mijn eigen stille plekje om daar maar af te wachten....en te wachten....nog meer wachten.....

Ik bedenk me ineens dat nu het toch zo stil is, ik best even me blaas kan gaan legen op een stil plekje, de mannen doen het immers ook in de vrije natuur ;-) Ik wil opstaan en ineens........ja hoor een koppie om de hoek....yeahhhhhhhhh de vos hehe, adrenaline stijgt weer....snel me camera weer gepakt, heerlijk een vos voor me eigen alleen ;-) Ja jammer joh, ik kijk op en zie ineens een groep van 8 mensen staan....huh....?? waar komen die nou ineens vandaan hahahaha maargoed dat ik niet ergens ben gaan zitten pfff...


Okee ze is niet groot, maar een jonge vos is het ook niet....het blijkt het moervosje te zijn, de groep verteld me dat ze 4 jongen heeft gekregen maar dat deze nog niet gezien zijn. Ze is mager maar ziet er verder wel goed uit. Ze is dan ook totaal niet mensen schuw, ik herinner me de discussies over het voeren van de vossen op FB en heb daar gemengde gevoelens over.
Het blijft leuk om ze van zo dichtbij te mogen zien en te fotograferen, al snel blijkt dat ik 's morgens de verkeerde keuze heb gemaakt om mijn 24-105 lens thuis te laten, ze komt wel erg close, en ja daar zit je dan met je tele en de vos vlakbij, ik kan geen foto's maken ;-) De rest van de groep wel, de camera's klikken er lustig op los, en ik........ik geniet, bewonder de vos, wauw wat is dit toch gaaf.....


De vos heeft al snel door dat er geen eten te halen valt bij ons en gaat op onderzoek uit....wat natuurlijk wel weer wat leuke plaatjes oplevert. Ze blijft wel in de buurt, dan maar wat leuke clos upjes maken ;-)
Ze besluit dat het tijd wordt om weer eens op te stappen, ze loopt weg maar blijft nog even achter de boomstam kijken of we echt niets voor haar hebben.


Dan vind ze het toch echt genoeg en verdwijnt weer....de meeste mensen verdwijnen weer net zo snel als dat ze er ineens waren. Ik kom weer tot rust en de adrenaline zakt weer....
Na een broodje te hebben gegeten en wat te hebben gedronken besluit ik om nog een rondje aan de andere kant te gaan lopen.

Wat is dat nou......daar ligt ze....gewoon helemaal lekker alleen te genieten in de zon.....ik benader haar heel rustig, en ze blijft gewoon liggen....ik ben alleen met de vos, geweldig !!!

Na een half uur staat ze toch maar op, ze kijkt nog een keer achterom, wat een schatje....wat zou er in dat koppie omgaan....


Ik loop terug naar het huisje en besluit me spullen in te gaan pakken, dan zie ik haar nog even langs het kanaal lopen...op weg naar haar jongen...?? Ik laat haar lekker gaan, het is goed zo...5 opmerkingen:

 1. Nou je zegt dat je je verkeerde lens bij je had maar deze serie is toch hardstikke leuk geworden en dan een persoonlijke sessie toe dat kan eigenlijk niet mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag van je belevenis met de moervos, de laatste foto's waar je alleen met het vosje was, vind ik de mooiste, mooiere omgeving ook dan het rommelige met het hout.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige serie, Nancy. Je zal het maar voor je lens krijgen. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Nancy, Wat een Super,Super, Super serie. Wouw, een zijn met de vos .En je verslag maakt het alleen nog maar mooier.
  Groetjes Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, ik ga toch maar eens een keer terug voor een tweede poging :) !

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen