Waterval en Torenvalkje

Even wat anders dan de kastelen, jaja tussendoor ben ik ook nog op pad geweest ;-) En wel op zondag 22 september richting Arnhem, om precies te zijn park Sonsbeek. Hier ligt een geweldig watervalletje waar je makkelijk bij kan, sterker nog je kan er zelfs overheen en onderdoor lopen, nou hebben we dat laatste maar niet gedaan want het was er flink modderig en spek spiegeltje glad ;-)
Dus lekker veilig aan de voorkant gebleven, nou ja veilig.....ik zie mezelf echt nog eens zo uitglijden dat ik met een nat pak thuis kom hoor hahahahaBovenstaande foto's zijn met een grijs filter genomen, ik vind het zelf heel mooi als het water wat melk-achtigs krijgt. Uiteraard ook een keer zonder grijsfilter geprobeerd.


Tja het is voor iedereen verschillend, mijn voorkeur gaat naar de grijsfilter foto's maarja nogmaals dat is een kwestie van smaak, en gelukkig hebben we allemaal een eigen smaak ;-)
Na een aantal foto's gemaakt te hebben vanaf deze kant toch maar eens kijken vanaf de andere kant, dus over de waterval heen, glibber de glabber....en weer naar beneden nog meer glibber de glabber ;-) En jahoor.....ik zet een stap, denkende dat het vaste grond is ......helaasssssss is gewoon een vieze, gore oranje plas, resultaat..... drijfnatte schoenen, zomergympen, dus ook nog eens drijf natte sokken en tenen ieuwwwwwww ;-( en de witte gympen waren mooi oranje gekleurd, best apart 1 witte gymp en de ander oranje hahahaha

 
Nog even verder gewandeld in het park, wat overigens echt een mooi park is maar verder geen foto's gemaakt, omdat we eigenlijk ook nog doorwilden voor een roodpoot valk ;-)
 
Helaas de roodpoot valk liet zich niet zien deze keer, keren ervoor was hij regelmatig gespot maar net toen wij er waren niet, natuur is niet te dwingen ik weet het ;-)
Wel had ik het geluk een "gewone" torenvalk op de foto te zetten, deze ging echt even rustig op een paaltje zitten om zich te laten fotograferen. Nou vind ik dat toevallig ook leuk, dus hier dan ook nog een paar fotootjes van de torenvalk.
 Ze lijken misschien wat op elkaar, maar het is geen geheim dat ik heel slecht kan kiezen ;-) Deze keer bewust het prikkeldraad niet weggeshopt, okee het is een keuze die je maakt die voor een ieder weer anders is, maar ik vond het hier wel wat hebben ;-)

Op naar het volgende blog, het zou zomaar weer kastelen kunnen worden ;-) of misschien wel Rotterdam in de hoofdrol, hou het nog even spannend ;-)11 opmerkingen:

 1. Prachtige plaatjes van de waterval, mét grijsfilter! Torenvalkjes zijn ook erg mooi. Dat probleem van niet kunnen kiezen ken ik wel een beetje...
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige plaatjes van de waterval, mét grijsfilter! Torenvalkjes zijn ook erg mooi. Dat probleem van niet kunnen kiezen ken ik wel een beetje...
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De watervallen zijn geweldig mooi ,goede keus het grijsfilter het komt heel mooi tot zijn recht. en de valk mag dan een gewone zijn hij is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Nancy
  Het zijn klasse foto's en zooo mooi op mijn 27 inch mac scherm...;-)
  Ik vind de waterval met het grijsfilter echt super!! maar de torenvalk mag er zeer zeker ook zijn..prachtig weer!

  gr,
  Mike

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eerlijk gezegd weet ik ook niet welke ik zou moeten kiezen, Nancy. Je Valkjes zijn alle drie mooi en van je waterval vind ik het melkachtige ook het mooiste. Wat akelig om met zo'n natte voet verder te moeten. Maar je serie is mooi. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De waterval vind ik erg mooi Nancy.
  Maar het valkje nog vele malen mooier ;-))
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi die waterval Nancy. Ik vind de eerste de mooiste omdat daar de boom rechts in de achtergrond en het pad er het mooist bij op staan. Het valkje is natuurlijk ook prachtig. En ook ik zou het prikkeldraad gewoon laten zitten.

  Groet, René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat watervalletje met dat grijsfilter is erg mooi Nancy.
  Je ziet wel dat er "iets" aan de foto is gedaan maar het maakt de foto,
  of eigenlijk het water een stuk zachter :-) Ik heb nog geen filters
  maar dat komt ook nog wel.
  Je Torenvalkje zat mooi te zitten op dat paaltje.
  Prachtige en mooie scherpe details.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Smaken verschillen, en dat mag gelukkig ook. Ik vind de waterval mèt grijsfilter mooi. Het Torenvalkje staat er ook mooi op.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk Park Sonsbeek, ik ben er wel eens geweest (op zondag, doe ik dus ook nooit meer, wat een drukte) maar heb deze mooie waterval toen niet gezien. Wel erg leuk om te fotograferen, dus ik zet het wel even op mijn lijstje.
  Prachtige serie, die lange sluitertijden maken het wel, dat melkachtige in de waterval vind ik ook heel mooi.
  en dan die torenvalk, dat is toch altijd leuk om zo'n vogel zo te kunnen fotograferen, ik had zelf dat geluk ook deze week.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Nancy,
  Prachtige foto's!! Schitterend hoe je die waterval zo hebt weten te fotograferen.
  Dat valkje is ook ontzettend gaaf. Knap gedaan!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen