Kasteel Oud Poelgeest en Duivenvoorde ( 15 mei 2013)

Op woensdag 15 mei een rond kasteeltjes fotograferen gedaan. Tja ook in Nederland staan heel wat mooie kasteeltjes, ik dacht dat Frankrijk de plaats was voor kastelen maar Nederland heeft er gelukkig ook wel wat.
Op het programma voor vandaag stond het kasteel Oud-Poelgeest en kasteel Duivenvoorde.

Allereerst maar naar Oegstgeest voor kasteel Oud Poelgeest.

Het weer speelde lekker mee, waren mooie wolken en het zonnetje liet zich ook af en toe zien. Om kasteel Oud Poelgeest heen ligt een heel mooi park wat zeker een keer de moeite waard is denk ik om wat macro foto's te gaan maken.
Uiteraard leent zo'n locatie zich prima voor wat panorama foto's, welke ik dus ook heb gemaakt ;-)

 Dit is dus de achterkant van het kasteel met een mooie vijver eromheen.

 En dit is de voorkant van het kasteeltje, minder spectaculair dan de voorkant maar daarom niet minder mooi.


Volgende stop was Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Hier wonen dus echt mensen he, bizar als je dat landgoed ziet, ook hier kan je weer heerlijk wandelen en genieten van de natuur eromheen, maar daar kwamen we niet voor dus op naar het kasteeltje, nou ja laat dat tje er maar vanaf, geweldig mooi en groot, je zal er maar mogen wonen.Uiteraard ook hier een panorama van gemaakt en deze in HDR bewerkt.


In deze mooie vijver zat ook een meerkoet op een nest, even kijken dus natuurlijk, en ja hoor er waren ook al kleine meerkoetjes, ze zijn eigenlijk helemaal niet mooi die jonkies, maar wel super leuk.

Er lagen nog wat eieren in dus ik denk dat deze misschien net 1 dag ofzo oud waren, hopelijk voor moeders komt er nog wat bij.

Was weer een geslaagd dagje met 2 kasteeltjes en als bonus de meerkoeten familie.

1 opmerking:

  1. Ik vind de kuikens geweldig om te zien. Zijn mooi van lelijkheid! :-)
    De kastelen gaat het natuurlijk hier om.. Erg mooi! Vooral die panorama foto als laatste vind ik een ontzettend mooie geworden!

    BeantwoordenVerwijderen