jonge lepelaars (augustus 2013)

Halverwege augustus kregen we een tip dat er vlakbij een nest met jonge lepelaars zat, nou dat is altijd leuk natuurlijk, helemaal als het zo dichtbij huis is ;-)
Op de foto van degene waar de tip van was waren de lepelaars echt nog heel jong, ik schat zo'n week of 3 hooguit, ze waren dan ook nog erg klein, echter op de plaats aangekomen bleek dat de jonge lepelaars al een stuk groter waren en inmiddels een week of 7 oud waren.

Heel erg was het niet, want je zag nog wel dat ze vrij jong waren. Het weer was iets minder, afentoe een klein regenbuitje tussendoor.


 
 


Grappig om te zien die lepelaars in een boom, al snel kregen we door dat ze zaten te wachten op moeders die met eten kwam. En ons geduld werd beloond, daar kwam moeder aangevlogen met eten ;-) Bizar om te zien dat de snavel van het jong zo ver in de keel gaat van de moeder. 
 
Maarja eens is het natuurlijk op, en wat doe je dan....? Eerst maar eens wat turen in de verte, wat een leuk plaatje opleverde ;-)
 
 


Moeders krijgt er al snel genoeg van en lijkt haar kinders toe te spreken, hoogste tijd voor vliegles misschien ? 
Echt vliegen konden ze nog niet, anders waren ze wel weggevlogen en zelf naar eten gaan zoeken, het blijft een beetje bij kleine stukjes fladderen, vooral niet te ver weg ;-)Tja en als moeders dan weer besluit om weg te vliegen dan begint het ritueel van de jonge lepelaars weer opnieuw, beetje poetsen en maar weer wachten tot moeders terug komt met meer lekkers ;-)
 
 
Het duurde erg lang voordat de moeder weer terug kwam dus hebben we het op een gegeven moment maar opgegeven, de buitjes tussendoor werden buien en het werd ook een stuk kouder, dus dan maar lekker naar huis waar het droog en een stuk warmer is. Wel een leuke ervaring om dit zo te zien, en dat zo vlak bij huis ;-)
 

11 opmerkingen:

 1. Prachtige serie foto's. En leuk ook, met name de vierde en de derde ook wel.

  Groet,
  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nancy,

  Wat een ontzettend leuke blog is dit! Ze zijn net groot genoeg om er uit te zien als echte lepelaars maar toch nog klein. Het bedelgedrag maakt mij altijd aan het lachen en ik heb altijd medelijden met de ouders ;-). Leuk dat je ze zo mooi hebt kunnen fotograferen!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Nancy,je hebt er wel een hele mooie serie van gemaakt ,geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh wat een geweldige serie, vooral die derde foto is zo ontzettend leuk, wat een koppies.
  Erg leuk om die jonge hongerige snavels te zien.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent een echte geluksvogel, Nancy. Dat je ze zo mooi dichtbij kreeg. Ik vind een volwassen lepelaar dichtbij al zo mooi. En dan zie jij een heel nest. Geweldig blog, waarvan ik alle foto's even mooi vind. Om foto 2 moest ik lachen. Zitten ze nou in elkaar te happen? Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Joke, ze hadden elkaar allemaal vast, was zo grappig gezicht, foto 9 vond ik ook zo vertederend, net of ie zijn vleugel op zijn moeder lag ;-)

   Verwijderen
 6. Geweldig blog is dit, volgens mij waren ze heel blij dat ze op de foto mochten.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha ja daar lijkt het wel op he, ze waren in ieder geval lekker fotogeniek ;-)

   Verwijderen
 7. Heerlijke serie Nancy. Mooi om het natuurlijk gedrag zo in beeld te zien.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nah lekker weer. Een mega lange reactie getikt en alles weg pffff........
  Maar ik zei dus dat ik graag naast je had gestaan met het maken van deze foto's.
  Zo onwijs leuk dit. Vooral de speelsheid in foto 2. De een hapt in broer zijn poot en e ander in zus haar snavel whahahahaha.... Heerlijk om te zien. Ook foto 4 met die open snavels omdat ma eraan komt met voedsel. Prachtig in beeld gebracht. Werkelijk een mooi genietblog Nancy, TOP!
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje wel Helma, het was inderdaad leuk om het te zien, daarna weer opnieuw de beleving met de foto's thuis tijden het nabewerken en nu weer na alle leuke reactie's ;-)

   Verwijderen