Kasteel Ruïne Valkenburg

 
Kasteel Valkenburg is een kasteelruïne in Valkenburg en tevens een van de weinige hoogteburchten in Nederland.
 
Gedurende de Middeleeuwen werd het kasteel enkele keren belegerd. In de Tachtigjarige Oorlog wisselde het kasteel enkele keren van eigenaar, maar de staatse troepen wisten de burcht in 1644 definitief in handen te krijgen. In december 1672 werd het kasteel kortstondig bezet door Franse troepen, maar zij werden al weer snel verdreven. Onmiddellijk daarna besloot stadhouder Willem III de burcht op te blazen omdat het hem waarschijnlijk niet zou lukken de burcht te behouden. Hierna is de ruïne nooit meer opgebouwd.
 
Na de brand van 1773 heeft men vele rotsblokken van de kasteelruïne gebruikt om Valkenburg weer op te bouwen.
 
De kasteel/ruïne kan je bezoeken, dit kost alleen wel 4euro entree. Eenmaal binnen ben je vrij om te gaan en staan waar je wil.
 
 
 
de Ridderzaal, nouja wat daar nog van over is dan ;-)
 
 
 
De foto's zijn gemaakt met 3 verschillende belichtingen om naderhand thuis deze te bewerken tot een HDR foto, wat net even wat meer details laat zien vind ik zelf ;-)
Ook vraagt zo'n oude foto om een bewerking, onderstaande foto heb ik dus in zwart/wit omgezet en hier en daar wat bliksem schichten erbij gemaakt. Dit weer hadden we dus niet echt ;-)
 
zomaar een bewerking, beetje spooky, lekker mysterieus.....ik hou ervan ;-)


Je kan om de ruïne heenlopen en de volgende 2 foto's zijn vanaf de achterkant gemaakt.
Tja en hoe kan het ook anders, ook hier weer een aantal panorama's van gemaakt ;-) Deze komen het meest tot zijn recht als je er op klikt en ze in een grotere versie bekijkt.

 

 
Op naar het volgende kasteel ;-), kasteel Schaloen.

 
 

8 opmerkingen:

 1. dit is heeel mooi gedaan de bewerkingen mogen er wezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dat knap en mooi gedaan, Nancy. Ik vind HDR sowieso een beetje spooky. Je z/w bewerking en de laatste panoramafoto zijn voor mij de favorieten. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi mooi mooi nance.je moest die4 bewerking ook posten he^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fraaie foto's hoor. Kastelen, kerken en andere monumentale gebouwen vragen vaak om HDR, vind ik zelf. Niet iedereen houdt ervan, maar ik mag er ook graag mee stoeien (maar doe het nog te weinig). De kunst is om het niet te overdrijven en dat vind ik bij jou goed gelukt.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor, ik zie deze ruine vaak omdat ik regelmatig in Zuid Limburg ben. De bewerking vind ik super.
  De rest vind ik ook erg goed, HDR maar niet overdreven, zo zie ik het graag.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Nancy, even een beetje rondgekeken op je blog, ziet er goed uit. Zet je gelijk in mijn link lijstje. zo nog ff je website bekijken.

  Groetjes Robert

  www.robert-1968.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi Nancy. Ook je HDR foto's, waar ik normaal gesproken geen fan van ben, mogen er zijn. Maar de zwart/wit bewerking vind ik de mooiste. Je hebt precies de juiste sfeer getroffen. Ik moet nog veel leren wat fotobewerking betreft. Kom niet veel verder dan aan een paar schuifjes trekken ;-). Wie weet als ik ooit wat meer tijd heb. Tot die tijd geniet ik van jouw mooie bewerkingen!

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's Nancy en dat bewerken gaat je goed af.
  Dat ziet er gaaf uit die zwart / witter.
  Gr. Tinnie

  BeantwoordenVerwijderen