Kasteel Eijsden

Kastelen, ik heb er wat mee....ik vind ze zo mooi en fascinerend dat ik er uren naar kan kijken en me dan afvraag hoe het zou zijn om in een kasteel te wonen, zowel in deze tijd als vroeger.

De belgische graaf  Marcel de Liedekerke is de eigenaar van het in 1636 gebouwde kasteel Eijsden in het zuiden van ons land. De bouwheer van het huidige kasteel was Arnold de Lamargelle.
Het kasteel wordt nog steeds prive bewoond door de familie Liedekerke, afstammelingen van de belgische graaf Marcel de Liedekerke uit 1636 !

Het kasteel zelf is maar 1 keer per 2 jaar open, vind ik al heel wat, aangezien er dus gewoon mensen wonen, ik zou het zelf ook niet prettig vinden elke keer al die mensen over de vloer ;-) De tuinen eromheen mag je wel vrij bezoeken, van hieruit is dan ook het kasteel heel mooi te bewonderen en te fotograferen.

 
kasteel Eijsden
kasteel Eijsden vanaf de zijkant
 
kasteel Eijsden
kasteel Eijsden vanuit een andere hoek

kasteel Eijsden


voorkant van kasteel Eijsden
voorkant van kasteel Eijsden


Naast het kasteel liggen ook de stallen, ook heel mooi om te zien, of er nog paarden in staan weet ik eigenlijk niet, niet gezien in ieder geval ;-)
Uiteraard kon ik het niet laten om er ook een panorama foto van te maken.

panorama van kasteel Eijsden


de stallen van kasteel Eijsden
de stallen van kasteel Eijsden

12 opmerkingen:

 1. mooie serie geworden Nance! Die onderste is ook wel erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt me heel bekent voor, dit jaar een rally langs dit kasteel gehad. Mooie foto's heb je kunnen nemen.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie serie, de wolkenluchten voegen ook wat toe aan je foto's. Heb je er nog wat aan bewerkt?
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje wel, ja ik had bewust 3 foto's gemaakt (onder, over en normaal belicht) en hier naderhand een HDR bewerking van gemaakt, vandaar die gave wolkenpartij ;-)

   Verwijderen
 4. Een "echt" kasteel met slotgracht. Mooi, ook de foto van de stallen is geslaagd.
  groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijke serie van een prachtig kasteel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fraaie foto's van een fraai kasteel. Knap dat je er geen storende factoren (ander mensen) op hebt. Was het een privébezoek of heb je ze weggeshopt?
  HDR is een leuke techniek. Stoei er ook af en toe wat mee.

  Groet,
  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee was geen privé bezoek hoor, en heb ze ook niet weggeshopt ;-) Had gewoon mazzel dat het niet zo heel erg druk was, en als er mensen kwamen even geduldig wachten tot ze weer uit beeld verdwenen van de camera ;-)

   Verwijderen
 7. Prachtige serie van een geweldig mooi kasteel, Nancy. Wat zal dat een geld kosten om het zo mooi te houden. Ik ben ook dol op kastelen. Je panorama is ook goed gelukt. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet om het een of ander Nancy, maar je het dit kasteel heel mooi vereeuwigd!
  Zo vaak hoor je niet dat er nog mensen in zo'n kasteel wonen. Als kind droomt iedereen ervan volgens mij om in een kasteel te wonen hihi..... Je zal het schoon moeten houden arghhh.... Grapje hoor.
  Heel leuk om vanuit allerhande standpunten dit kasteel te laten zien. Best een bijzonder kasteel en volgens mij heb je de tuinen ook bezocht en krijgen we daar nog foto's van.
  Of heb ik dat mis?
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee tuinen vond ik niet zo bijzonder, dus geen foto's van ;-) hadden ook een druk schema die dag, stonden nog 5 kastelen op het programma dus tuinen komen er niet, maar nog wel zat kastelen hahahaha

   Verwijderen
 9. Je hebt het kasteel prachtig in beeld gebracht Nancy.
  Mooie kleuren ook je foto's.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen