Kleine Oehoe's in het wild

Tja ook ik was heel blij toen ik hoorde waar in de vrije natuur de kleine oehoe's waren. Doordat ik niet gelijk in de gelegenheid was om er naartoe te gaan zijn de oehoe's al flink wat gegroeid dan wat ik gezien heb in andere blogs.
Maarja dat mag de pret niet drukken, want hoe vaak krijg je de kans om ze in het wild te spotten nietwaar....??

Afijn op zaterdag 01 juni 2013 was het dan uiteindelijk zover, en wat zijn ze leuk......op foto's van andere zijn ze al leuk maar in het eggie zijn ze nog veel leuker ;-)
Al snel hadden we ze gevonden op het vertrouwde plekje onder de boom, ze liggen lekker knus bij elkaar, ze zijn saampies dus moeder moet vast ergens in de buurt zijn.
Ja hoor, na even speuren in de bomen houdt moeders alles van een afstandje in de gaten.


 
Gelukkig voor ons werden de kinders na een tijdje wakker en gingen eens goed om zich heen kijken, er is er duidelijk 1 de brutaalste, hij lijkt ook iets groter dus misschien de eerste uit het nest ? gaaappppp.....even wakker worden.....


even poseren voor de camera

Toen het broertje of zusje (geen idee natuurlijk) besloot om lekker aan de wandel te gaan, kwam de kleinste ook voorzichtig in actie, eerst maar eens wat rek en strek oefeningen.

ben al groter dan de tak ;-)


hmmmm zou ik hierop kunnen springen ??
 Nou die mazzel hadden we dan weer niet, hij sprong niet op de tak maar ging ook wel lekker aan de wandel, op zoek naar zijn broertje/zusje die vanuit de verte zat te roepen. Moeders zat nog steeds bovenin, vond het wel goed dat ze zelf op onderzoek uit gingen, maar hield alles nog wel scherp in de gaten.

 
Nadat ze zich nog even hebben laten zien tussen de brandnetels verdwenen ze verder naar achteren waar het onkruid hoger was en ze dus uit het zicht waren. Tja dan kan je wachten maar helaas ze kwamen niet meer terug, dus met dan maar met een vol kaartje en een goed gevoel weer op weg naar huis.
 
 

3 opmerkingen:

 1. Wat een gave serie Nancy!
  Helemaal top gedaan.

  Groet Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit toch mooi om te zien, jammer dat ik er toch ook niet een keer naar toe ben gereden.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja was heel bijzonder Cees, ik hoorde dat 1 jong is overleden en de ander spoorloos is...best een zielig verhaal weer...natuur kan soms zo wreed zijn.

   Verwijderen